Káva s kolagénom

Káva s kolagénom

Ako to dopadne, keď sa rozhodne pražiar výberových káv vytvoriť kávu s kolagénom?

Kúpi kvalitný hydrolyzovaný kolagén a začne ho testovať s tými najkvalitnejšími kávami, aby aj chuť produktu bola dokonalá. Je rozhodnuté, bude to zmes kvalitnej kávy z Etiópie a hydrolyzovaného kolagénu. Aby bolo využitie čo najlepšie, tak sme vytvorili dva produkty. Jeden s hydrolyzovaným bravčovým kolagénom a druhý s hydrolyzovaným morským kolagénom.

Jedna dávka 14 g obsahuje až 4 g hydrolyzovaného kolagénu, čo je 40% doporučenej dennej dávky.

 

Prečo hydrolyzovaný kolagén?

Aby bolo možné kolagén použiť a aby sa dosiahla čo najvyššia využiteľnosť, prechádza procesom tzv. hydrolýzy, ktorá má za úlohu čo možno najviac skrátiť molekulové reťazce, čím sa odbúra želírujúca schopnosť a zvýši sa stráviteľnosť, teda aj využiteľnosť kolagénu v ľudskej výžive. Hydrolýza sa spravidla vykonáva tak, že do kolagénového roztoku sú pridané enzýmy (proteázy), ktoré štiepia bielkoviny. Po skončení enzymatického štiepiaceho procesu sa tento termicky zastaví, kolagén sa horkovodne doextrahuje a sprejovo usuší, čím získa svoju pomerne dobrú rozpustnosť v studenej vode.