Recept na nepečený letný kávový dezert
Tento letný dezert si zvládne pripraviť naozaj každý. Potrebujete len 6 ingrediencií, ktoré pravdepodobne už aj máte doma.
My sme dezert robili do veľkých pohárov a vyšli nám 2 porcie, kľudne však použite menšie poháre a urobte viac porcií.
Na tento recept sme použili našu kávu mesiaca El Salvador, ktorú si celý mesiac august môžte kúpiť s 10% zľavou s kódom AUGUST10.
Ingrediencie:
- 250 ml kávy
- 250 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 150 g maslových sušienok
- 200 g kyslej smotany
Postup:
- Pripravte si vanilkový puding podľa návodu na balíčku, ale miesto 500 ml mlieka použite 250 ml kávy a 250 ml mlieka.
- Na spodok pohárov pridajte podrvené maslové sušienky.
- Pridajte vrstvu pudingu a potom vrstvu kyslej smotany.
- Vrstvite až dokým sa nezbavíte všetkých ingrediencií.
- Dajte stuhnúť do chladničky asi na 1-2 hodiny. Dobrú chuť.
Náš Salvador je káva sladkastej chuti a orieškovej vône s jemnou pomarančovou kyslosťou a zamatovým telom. Je pražená na Full City takže sa hodí do kávovaru ale aj pre alternatívne metódy prípravy.
200g zrnková | 200g mletá | 1000g zrnková |