Recept na nepečený letný kávový dezert

Recept na nepečený letný kávový dezert
Pokiaľ ste dostali chuť na nejakú dobrotu, stačí vám len chvíľka a môžete si pripraviť dezert ako z cukrárne. Tento je ideálny pre milovníkov kombinácie sladkého a kávy.

Tento letný dezert si zvládne pripraviť naozaj každý. Potrebujete len 6 ingrediencií, ktoré pravdepodobne už aj máte doma. 

 

My sme dezert robili do veľkých pohárov a vyšli nám 2 porcie, kľudne však použite menšie poháre a urobte viac porcií. 

 

Na tento recept sme použili našu kávu mesiaca El Salvador, ktorú si celý mesiac august môžte kúpiť s 10% zľavou s kódom AUGUST10. 

 

Ingrediencie:

  • 250 ml kávy
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 3 lyžice cukru
  • 150 g maslových sušienok
  • 200 g kyslej smotany

 

Postup:

  1. Pripravte si vanilkový puding podľa návodu na balíčku, ale miesto 500 ml mlieka použite 250 ml kávy a 250 ml mlieka.
  2. Na spodok pohárov pridajte podrvené maslové sušienky.
  3. Pridajte vrstvu pudingu a potom vrstvu kyslej smotany.
  4. Vrstvite až dokým sa nezbavíte všetkých ingrediencií. 
  5. Dajte stuhnúť do chladničky asi na 1-2 hodiny. Dobrú chuť.

 

Náš Salvador je káva sladkastej chuti a orieškovej vône s jemnou pomarančovou kyslosťou a zamatovým telom. Je pražená na Full City takže sa hodí do kávovaru ale aj pre alternatívne metódy prípravy. 

200g zrnková 200g mletá 1000g zrnková

 

Odoslať článok známemu   Vytlačiť