Môže bezkofeínová káva chutiť ako tie…
Väčšina ľudí si myslí, že bezkofeínová káva nie je chutná a nemôžu z nej mať pôžitok. Je to ale naozaj tak?
Kuriérom UPS vo štvrtok 5. 12. 2024
Osobný odber-Martin, Sučianska 29, PO-PI 8:00-14:00, mimo otv. hod. po tel.dohode vo štvrtok 5. 12. 2024
Termíny dodania sú platné, ak objednáte teraz, 3. 12. 2024 17:37 a pre 1 ks.
Bezkofeínová káva je pomaly pražená len zo zŕn 100% arabíky. Dokonale spája sladkastú chuť, orieškovú vôňu a jemnú citrusovú kyslosť Telo tejto kávy je hladké a celistvé s výraznou arómou.
Oblasť: zmes odrôd 100% arabica
Chuť: sladkastá
Aróma: oriešková
Kyslosť: jemná citrusová
Spracovanie: mokrá metóda/CO2
Telo: hladké a konzistentné
Praženie: Full City
Klasifikácia: L&B Decaf Special blend
Pôvod: Väčšinou kupujeme zelené zrno bez kofeínu s Brazílie a Kolumbie. Záleží nám hlavne na tom, aby odstránením kofeínu káva nestratila chuť a arómu. Práve preto kupujeme kávu, kde je kofeín odstránený metódou CO2.
Použitie: vhodné na espresso, cappuccino, moka, filter
Praženie: Full City znamená stupeň praženia, jednoducho povedané, čím kávu pražíme do vyššej teploty, tým je tmavšia, ale zároveň aj meníme chuť od kyslejšej na horkejšiu. Keďže konkrétne táto káva má potenciál mať orieškovú chuť, zvolil som práve stupeň Full City.. Vďaka tomuto praženiu bude mať káva príjemnú horkosť a jemnú kyslosť a nádhernú penu.
Balenie:
Keďže káva časom stráca arómu a chuť, tak baleniu kávy venujeme veľkú pozornosť. Preto používame viacvrstvové vrecká s vysokou bariérou proti unikaniu plynov. Aby sme mohli kávu zabaliť do vreciek čo najskôr po upražení, používame vrecká s kvalitným ventilom, ktorý umožní unikaniu plynov hlavne CO2, prvé dni po upražení. Ak by vrecko nemalo ventil, tak by ho unikajúce plyny z čerstvej kávy roztrhli v najslabšom mieste. Všetky naše vrecká majú kvalitný zips, aby ste vždy sáčok hermeticky uzavreli. Vďaka kvalitným vreckám a zipsovému uzatváraniu si môžete zakúpiť aj kg balenie zrnkovej kávy, ktoré je cenovo výhodnejšie. V Európe aj na Slovensku existujú spracovatelia , ktorí dokážu tieto viacvrstvové kombinované materiály ( VKM ) 100 % recyklovať napr. na izolačné dosky používané v stavebníctve.
Ďalšie informácie o bezkofeínovej káve: Kofeín sa z kávy odstraňuje tak, že sa káva nechá v nejakej kvapaline (rozpúšťadlá, CO2, voda), do ktorej sa extrahujú aromatické látky aj s kofeínom. Následne sa z tejto kvapaliny odstráni kofeín a kávové zrná sa opäť ponoria do kvapaliny, aby sa aromatické látky vrátili späť do zrna. Najlacnejšia bezkofeínová káva je pri používaní rozpúšťadiel, najdokonalejšie sa kofeín odstáni pri použití vody (Švajčiarska metóda), ale zároveň sa odstráni aj najviac aromatických látok. Aby bol rozdiel chuti medzi kofeínovou a bezkofeínovou kávou minimálny, používame metódy CO2.
Hodnotili 3 užívatelia